כיצד ללמוד אבלטון לייב ?

שלום וברוכים הבאים !

הדף הבא מיועד לאנשים שעושים את צעדיהם הראשונים באבלטון והיו מעוניינים להבין כמה שיותר מהר ובקלות איך ללמוד את התוכנה ולסיים עם החלק הטכני שלפעמים עשוי להפריע לאלו אשר בסך הכל רוצים לעשות קצת מוסיקה.

יש המון גישות ללמוד וללמד, ועל אף כל הרצון שלי לעשות סרטונים קצרים וברורים ככל הניתן, בעברית ולכל הרמות כדי לעניין את כולם זה לא תמיד עובד. לאלו מכם שרוצים להתקדם גם ללא הסרטונים שלי הנה שני הטיפים שהכי עזרו לי בהתחלה שאולי לא הערכתם אותם נכון.

הראשון – שימוש בתפריט העזרה של לייב

כאשר מפעילים את העזרה של אבלטון ( בתוך תפריט Help / Help view ) נפתח התפריט הבא :

תפריט העזרה

תפריט העזרה

מהתפריט של העזרה אפשר ללמוד המון !, יש שם עזרה על איך להגדיר את כרטיס הקול, איך להגדיר קונטרולרים שונים, איך להשתמש בכלים המובנים של לייב ועוד המון המון דברים. במידה וזה לא מספיק תמיד אפשר לרדת באותו התפריט עד למטה, ויש קישור לקובץ ה PDF של ההוראות המלאות, וכמובן לינק לתמיכה.

בתוך אותו התפריט, ניתן גם למצוא ממש שיעורים מסודרים ומובנים של שלב אחרי שלב ומסודרים לפי רמות, אשר מגיעים עם פרויקט מוכן לכל שיעור שאפשר לפתוח ולשחק איתו, לחלק מהשיעורים אפילו יש וידאו שמלווה (באתר של אבלטון). בנוסף ניתן למצוא שיעורים רבים ומפורטים בכל מה ב Max 4 live וזה מקום מעולה לראות כיצד בונים כלים פשוטים ומסובכים כאחד על מנת ללמוד מקס.

השני – שימוש בחלון המידע-  Info view

בתוך לייב, בפינה השמאלית למטה קיים חלון (שיכול להיות סגור, בטעות או בכוונה ) שמכיל בתוכו מידע כמעט על כל דבר ב-לייב.

חלון המידע

חלון המידע

במידה ולא רואים אותו, פשוט צריך ללחוץ על המשולש הקטן והוא יפתח או יסגר (כמו שאר התפריטים של לייב אגב…) כל עוד החלון הקטן נמצא בפינה, לאן שלא נוביל את העכבר נקבל מידע על מה אנחנו לוחצים, החל מלחצני הניגון ( Transport ), וממש כמעט כל דבר שנעבור עליו נראה שכתוב עליו משהו. הדבר הזה שימושי לא רק לתפריטים וכדומה, אלא ממש לכל כלי של לייב, כלומר, גם אם אשים אפקטים או כלים וירטואלים למשל החלון ינחה אותי ויגיד לי מה עושה כל לחצן ולחצן באפקט.

החלון העזרה מסביר על קומפרסור

החלון העזרה מסביר על קומפרסור

כמובן שלא יהיה מידע על אפקטים שלא נעשו על ידי אבלטון, אבל הדבר הזה הוא שימושי לעין שיעור, לדוגמא..מדי פעם אני בעצמי שוכח ומתבלבל מה ההבדל בין הסוגי העיוות השונים ( warping ), כל מה שנשאר לי לעשות הוא לפתוח בזריזות את חלון המידע, ללחוץ על מה שרציתי לדעת, לקרוא ולסגור בחזרה ולהמשיך לעבוד.

סוגי עיוות שונים

סוגי עיוות שונים

מכאן הדרך ללמוד רצופה בכוונות טובות. לעשות מוסיקה צריך להיות כיף, ובעייני לייב היא כיף מוחלט ולא משהו לחרוק בגללו שיניים. חוץ מהטיפים האלו אפשר למצוא באמת אין סוף סרטונים ברשת, בין אם זה כאלו רשמיים שהועלו על ידי אבלטון, ובין אם זה סרטונים שנעשו על ידי משתמשים כמוני.  גם זה כמובן עוזר מאד ללמוד.

שיהיה בהצלחה.

עמית

20 תגובות בנושא כיצד ללמוד אבלטון לייב ?

  1. מאת Natan‏:

    thank you for a good job

  2. מאת Ron‏:

    אני שמח שיש אתר כמו שלך. עבודה רצינית ומושקעת…
    עוזר לי המון. המון הצלחה גם בהמשך.

    • מאת AmitSegall‏:

      שמח שיש תגובות כמו שלך שעושות לי חשק לעשות עוד !

      • מאת DJ ALON MALUL‏:

        אחי אתה פשוט גדול האתר מצוין לכל מי שרוצה להתחיל מהבייסיק וכמובן גם הסרטונים פשוטים להבנה לכל מי שיש קצת מושג בתחום תמשיך ככה וחברים באמת מגיע לפרגן
        לבחור הזה שהשקיע פה בשביל כולנו……כל הכבוד אחי

  3. מאת אילן‏:

    קודם כל תודה על האתר שהעלתה לסיבר ספייס, הוא מאוד עוזר ונחמד שיש גם בשפה שלנו משהו בתוך ים האתרים באנגלית בנושא. אני גיטריסט ג'אז ומתעניין מאוד לאחרונה ביצירת מוסיקה בסגנון של st germain ו- wise (אני יודע שכמה מהשמות המקובלים לז'אנר הם nu jazz – electro jazz – future jazz). רציתי לדעת ממך האם אבלטון היא תוכנה אידאלית ליצירה של מוסיקה מהסוג הזה, או יש תוכנה אחרת עדיפה לדעתך, כמו כן מהוא הציוד הנדרש ליצירת מוסיקה כזו הכוללת אלקטרוניקה וכלים אקוסטיים, ובנוסף האם אתה מכיר מוסיקאי ישראלי שיוצר מוסיקה בסגנון הזה.
    תודה 🙂
    אילן

    • מאת AmitSegall‏:

      היי אילן,
      לדעתי לייב היא תוכנה אידאלית למוסיקה נקודה. זה לא באמת משנה איזה סגנון אתה רוצה לעשות. לייב מבחינתי היא פלטפורמה למימוש יצירתיות בדרך הכי כיפית ונוחה…
      לדעתי יש בארץ הרכבים בסגנון הזה כמו שאתה רוצה לעשות על אף שקשה לי להצביע על הרכב ספציפי.
      מכיוון שסגנון הוא לא דבר מגביל במיוחד, לדעתי אתה צריך לצורך יצירה בסגנון מה שנראה ומתאים לך. במידה ואתה רוצה לערב מחשב בכל הסיפור אין גבול ליצירתיות.
      מקווה שעניתי על השאלות.
      עמית

  4. מאת אלירן QawaBeat‏:

    אהלן עמית
    אחלה עבודה עשית כאן !
    אני אישית לוקח ממנו המון ובכלל לראות את ההשקעה הזאת זה עושה טוב!
    אני תמיד מעביר הלאה וחושף את האתר שלך לאלה שרוצים ולא ידעו עליו 🙂
    שא ברכה איש יקר 🙂

  5. מאת דן ופפי‏:

    אהלן עמית!
    עבדנו מול הסרטון שלך שמסביר על אלברטון, התוכנה הראתה לנו שהסאונד מתקבל ולאחר דקה הפסיק לעבוד, נהיה לנו קו הקלטה עבה ורציף שלא מגיב ומשתנה. וכרגע התוכנה הפסיקה לקבל את הסאונד.

    ובנוסף לא מצליחים לשמוע את מה שהקלטנו בניסיונות…

    • מאת AmitSegall‏:

      היי חברים,
      כדי שאוכל לעזור לכם קצת יותר תצטרכו להסביר לי ממש מה ניסיתם לעשות, באיזה גירסא של התוכנה אתם משתמשים, איזה כרטיס קול, מה מוגדר ואיך ?
      קשה לי ככה סתם לנחש מה לא בסדר 🙂

  6. מאת גיא קירשנר‏:

    עמית רציתי לומר לך שאתה שיחקת אותה עם האתר המגניב הזה אתה עוזר לי המון, אתה דיי ברור בסרטונים שאתה מעלה , אשמח אם תמשיך לחדש את הסרטונים שלך ואפילו לתת עוד דוגמאות ליצירת מוסיקה בתחום האלקטרוני , חוץ מזה אתה מאוד כשרוני ותמשיך לעשות עבודת קודש !!!!!!

  7. מאת קובי‏:

    עמית,
    כיף לקרוא את הגישה ולצפות בסרטונים בלי שום קשר לרמת הידע בתוכנה.
    יישר כוח.

  8. מאת שקד‏:

    איך הופכים מנגינה שבנית לקובץ mp3

  9. מאת חן‏:

    תודה עמית על הסרטונים,אני בדיוק מתחילה ללמוד אבלטון מאפס ואני מאוד שמחה שמצאתי את האתר הזה.

  10. מאת שון איגדל‏:

    היי אילן,
    רציתי לדעת עם יש לך סרטונים לאנשים שממש התחילו עם התוכנה לפני מספר ימים
    תודה שון

  11. מאת שמעון‏:

    מדריך בצורה מעולה ומקצועית
    המדריך נתן לי כלים להבין מה התוכנה הזאת עושה מ אפס
    כל הכבוד לך.

  12. מאת גיא‏:

    עמית שלום וברכה.קיבלתי את הלינק לאתר שלך היום.ועכשיו יצא לי כמה דקות לעיין בו.תשמע זה נראה במילה אחת גאולה!!!
    איזה כיך שיש אתר מושקע מפורט ובעיברית.
    תבורך ממש עבודה נהדרת אין מילים להודות כל הכבוד.
    שאלתי: אני תקליטן קטן, מעולם לא התעסקתי ביצירה ואני מאוד מאוד רוצה להרים את הכפפה ולהכנס לתוך הנישה הזו של יצירת רמיקס.זה חלום מבחינתי לעשות רמיקסים איכותיים ומושקעים בעצמי.
    האם הדבר אפשרי באבלטון?
    יש לי רקע בגיטרות בס קלאסית.
    איך מתחילים?
    האם אבלטון מסייעת ליצור בייתר קלות וזריזות?
    האם אפשר לשלב אותה בעבודה בלייב?
    רוצה כל כך ללמוד ולר יודע ממה ובמה להתחיל.יש המון תוכנות ואני חסר אונים .
    בהשגחה פרטית קיבלתי את האתר שלך וזה נראה גאולה.
    אשמח לעצתך הכונתך ועזרתך.בברכה.גיא כהן

    • מאת AmitSegall‏:

      היי גיא,
      בגדול לייב מתאימה גם ליצירה וגם להופעות, ככה שהיא לחלוטין יכולה להתאים ליצירת רמיקסים ונגינה חיה, הכל בהתאמה לרמת הידע והרצונות שלך.
      הייתי ממליץ להתחיל מסקירה כללית מה זה אבלטון לייב (שתוכל למצוא כאן באתר) וגם במדריך המלא, שאומנם מתאים לגרסא 9 של התוכנה ועוד רגע כבר יש גרסא 11 אבל הוא מסביר את הבסיס ביותר כיצד לעשות צעדים ראשונים. בנוסף ממליץ בחום להצטרף לקבוצת הפייסבוק של אייבלטון לייב ישראל שהיא פעילה מאד ואחלה מקום לשאול שאלות וללמוד דברים חדשים. שיהיה בהצלחה !
      עמית

      • מאת גיא‏:

        תודה רבה שחזרת אלי.האם יש אפשרות ללמוד שיעור פרטי אצלך כדי להתמקד בנישה שלי יצירת רמיקס במקום ללמוד במרחב ידע עצום שיקח לי הרבה זמן עד שאוכל לדלות ממנו פרקטיקה מעשית.אפשרי?עלות?והיכן אתה מלמד?

  13. מאת מושיקו‏:

    תלמד אך עושים רמיקס לשיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.