לכבוד ראש השנה החלטתי לעשות פוסט על אפקט הגייט – אפקט מעולה שהוצאתי אותו קצת מהקשרו כדי לשמור על יצירתיות בלתי פוסקת , להלן המתכון:
קוראי הותיקים יודעים שכבר בעבר התעסקתי באפקטים מסוג זה בנסיון "להעתיק" את אפקט האצבע של NI ובזמנו הצעתי רעיון נחמד שסובל מבעיה אחת – מהרגע שלחצת על הקליד האפקט קורה עד להודעה חדשה. מה שמוצג בסרטון כאן בעצם מאפשר לשלוט מתי שרוצים (או לוחצים לצורך העניין) בתיזמון של האפקט. זהו כמובן שער לאין סוף דברים יצירתיים ומעולה לשימוש על הבמה. מי שחושש כי זה אולי קצת מסורבל להכין שידע כי מספיק להשקיע פעם אחת בבניה של האפקט (כלומר הרבה אפקטים שלפניהם מגיע אפקט הגייט – ואח"כ בניית כונן כלים עם צלילים בודדים) ואחר כך ניתן לשמור את השניים ככונן אפקטים וכונן כלים וברגע האמת רק לחווט בין השניים – בעייני זה שווה את ההשקעה.
מס' מילים לגבי אפקט הגייט עצמו – חדי האוזן שביניכם בטח שמו לב שגם כשהשער סגור עדיין עובר סיגנל ושומעים קצת – זה נובע מהעובדה שניתן לכוון בכמה יחליש השער את עוצמת האות העובר דרכו ובמצבו התחילתי מדובר במינוס 40db מה שאומר : לא לגמרי שקט – ניתן לשנות כמובן עד לשקט מוחלט או לפי מידת הטעם. חוצמזה כדי לעדן את התוצאה מומלץ מאד לשחק עם קצב הפעולה (attack) ומשך ההשייה (hold) של הגייט כדי לקבל תוצאה נקייה יותר באוזן. הבחירה שלי להשתמש באנלוג ככלי שיפעיל את הגייט היא פשוטה. כלי וירטואלי שלא מעייף מדי את המחשב ומוציא סיגנל יציב חזק ובריא.
השיר המעולה שהשתמשתי בו בהדגמה נקרא:
Virtual Boy – Mass