תיקלוט בעזרת המקלדת בלבד – תבנית בסיס / how to DJ with the Keyboard – Template

בשבועות האחרונים עבדתי על פרויקט חדש – ליצור תבנית בסיס לתיקלוט באבלטון לייב בעזרת מקלדת בלבד. החלטתי שזו גם תהיה נקודה טובה להתחלה לשימוש בכל קונטרולר שהוא וגם יאפשר לאנשים שאין להם קונטרולר להתנסות ולהשתמש בלייב בצורה יצירתית לתיקלוט. הרעיון של תיקלוט בעזרת המקלדת בלבד הוא מעט בעייתי, שכן יש אופציות שלא כך כך פשוט לעשות בעזרת המקלדת בלבד, ואפילו לא בעזרת העכבר – בניגוד לקונטרולר שמאפשר שליטה הרבה יותר נוחה. ניסיתי לבנות פרויקט בסיס, נקודה טובה להתחלה בשילוב עם רעיון של איך להשתמש בתבנית לתיקלוט יצירתי והלן התוצאות (הסרטון ארוך מהרגילים כי היה הרבה מה להדגים, עמכם הסליחה) :

את הסט אפשר להוריד מכאן (כפתור ימני, שמור קישור בשם – מכיל גם את המפה של המקלדת באיכות מעולה), כשהרעיון הוא שכל אחד יוריד וינסה את התבנית, וישנה אותה בהתאם לצרכיו. בתבנית שלי השתמשתי ב- MIDI-YOKE, כדי ליצור את הפיידרים האוטומטיים. יכולתי להשתמש גם בקליפי דמא רגילים, אבל אז לא הייתי מקבל פידבק ויזואלי של הפיידרים ממש זזים, ורציתי שיהיה נוח לראות מה קורה בסט בכל מצב נתון.

כמה נקודות חשובות על תקלוט בלייב ובכלל :

– בשביל לשמור על איכות השירים הכי נאמנה למקור השתמשתי ב – Warp mode מסוג Complex Pro, לכל סוג השפעות שונות (שאסביר בהזדמנות אחרת) והסוג בו השתמשתי הוא הסוג המומלץ לשירים שלמים אשר מכילים אלמנטים מכל הסוגים וטווח הענות תדרים גבוה.

– כשנותנים ללייב לזהות אוטומטית את הקצב עשויות להיות בעיות ! צריך לבדוק ולוודא, בעיקר את עניין ה"אחד היחסי" של השיר, כדי שלא יווצר מצב בו שיר אחד מנגן "אוף-ביט" בניגוד לאחר, מצב שיכול להיות מרגיז וגם לא להישמע אידאלי.

– בשביל שדברים ישמעו נכון ובאמת טוב חשוב מאד לזכור ולהתאים את הסולמות המוסיקליים, שכן יש דברים שלא יתאימו לעולם, ויש הרבה דברים שיכולים ללכת מצוין ביחד במידה ונשנה את הסולם המוסיקלי (בעזרת ה-transport) ועל כן חשוב לבדוק את זה.

כפי שניתן לראות בסרטון לא הסברתי איך יצרתי את התבנית, אלא איך להשתמש בתבנית, למי שיש שאלות איך ליצור תבנית כזו או אחרת אשמח לעזור.

בשביל למפות דברים למקלדת אפשר להציץ בפוסט הזה.                                                                       בשביל ללמוד מעט על MIDI-YOKE אפשר להציץ כאן.

בסרטון השתמשתי בשירים הבאים למי שסקרן :
Rihanna – S&M
Deadmau5 – Animal Rights
Maurizio Gubellini And Dero & Rivera Main Mix – Oh Baby feat. Juan Magan
Robbie Rivera Juicy Miami Mix – Beautiful feat. Fishe

אם אהבתם את הפוסט, אם יש לכם שאלות או כל תגובה ורעיון – הצטרפו לפייסבוק וספרו מה שעל ליבכם, בואו ופרסמו רמיקסים שעשיתם ובכלל מה שבא לכם.

פורסם בקטגוריה מסובך, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

11 תגובות בנושא תיקלוט בעזרת המקלדת בלבד – תבנית בסיס / how to DJ with the Keyboard – Template

  1. מאת איל לנזיני‏:

    ממש מגניב!
    אוריד ואבדוק

  2. מאת עופר‏:

    כל הכבוד!
    יפה מאוד!

  3. מאת יואב‏:

    חייב לכתוב שוב- אני לומד ממש המון מהבלוג שלך. אתה מכין סרטונים ברורים ומדוייקים, ותענוג שזה בעברית כמובן!!!
    (עייפתי מטוטוריאלז באנגלית)
    אני ממליץ עליך לכל מי ששואל.
    רציתי לבקש בקשה –
    שני דברים שאני מחפש איך לעשות ואשמח מאד אם תעלה פוסט לגביהם או סרטון:
    1. שימוש בלייב בנגינה עם הרכב (גיטרה, בס, תופים, שירה) בצורה כזאת שהמתופף קובע את הקליק- ולא להיפך כמקובל.. איך בונים סט כזה? למשל לכל חלק בשיר קליפים משלו או כלי משלו וכו, ואיך אפשר להשתמש תוך כדי בלייב כדי לשלוט באפקטים של השירה?
    2. מעולם לא הצלחתי לשמור פרוייקט כדי להעביר אותו למחשב אחר (משהו כמו collect files כזה, שמאפשר לי להעביר את כל מה שנחוץ כדי לפתוח את הפרוייקט במחשב אחר)
    מקווה שיהיה לך סבלנות לדבר על הדברים האלו
    ושוב תודה רבה לך

  4. מאת manipuloff‏:

    מעניין מאד

    איך מזהים סולם מוזיקלי?
    ובנושא דומה – איך אפשר לזהות מהו התו של דגימה מסוימת או איזה צליל שאהבתי ואין לי מושג בכמה להעלות או להוריד אותו כדי שיתאים לסולם שלי?

    תודה

    • מאת AmitSegall‏:

      היי !
      כדי לזהות סולם מוסיקלי מומלץ ללמוד קצת תיאוריה מוסיקלית – אפשר לעשות את זה באתר כאן . בגדול כל קטע מוסיקלי נופל לאחת משתי קבוצות – מג'ור (שמח יחסית) ומינור (עצוב יחסית) – ובכל אחת מהקבצות 12 סולמות שונים בהתאם לצלילים המוסיקלים הקיימים.
      ברגע שיודעים להבחין בין הקבוצות ניתן לערבב סולמות גם בתוך הקבוצה וגם עם הקבוצה השניה, כאשר יש שילובים שעוברים טוב ויש שילובים שלא עובדים לעולם, אפשר לקרוא על זה בקצרה בויקיפדיה .
      הידע הזה לחלוטין משפר את התיקלוט גם כתקליטן וגם לקהל כיף ונעים יותר באוזן. זוהי תיאוריה מוסיקלית על קצה המזלג והיא חשובה מאד לכל דבר הקשור במוסיקה בין אם זה יצירה או תיקלוט.
      מקווה שזה עוזר בתור התחלה !

      • מאת manipuloff‏:

        תודה על התגובה המהירה.
        אני באמת עכשיו בשלבים של לימודי תיאוריה – גם באמצעות האתר שהמלצת.
        אני מבין את הקונספט של key וסולמות. מה שלא ברור לי זה איך להחליט באיזה key הטראק שאני מייבא כאודיו אם אין לי מידי או תווים?
        פשוט על ידי הקשבה או שיש דרך אחרת שאני לא מודע לה?
        אותה בעיה עלתה לי השבוע כשהכנסתי לסקיצה שלי איזו דגימה של גונג ולא ידעתי להחליט איזה תו הוא מנגן.
        סליחה על הבורות אבל אני לא מבין האם אני אמור לנגן את זה ולהשוות לטונים אחרים עד שאני מוצא או שיש איזה כלי שיכול להגיד לי מהו הצליל או הסולם של הטראק על פי גל הקול?

        שוב תודה וכל הכבוד על הסרטונים המעולים.
        בבקשה תמשיך בעבודה המעולה שאתה עושה.

        • מאת AmitSegall‏:

          כאשר עובדים עם שיר שלם אין ברירה אלא להקשיב, על אף שיש מס' תוכנות שמתיימרות לזהות את סולם השיר, לרוב הדרך הנוחה ביותר לעשות את זה היא ע"י הקשבה/ ואו נגינה וכך להבין כאשר יש אין ספור טריקים ושיטות ליעל את התהליך הזה וזה מקצוע שלם בפני עצמו – פיתוח שמיעה.
          לגבי המצב בו אתה משתמש בסמפלים ופשוט היית רוצה להבין באיזה סולם הם נמצאים – במקרה של מכות בודדות כמו הגונג שלך אתה יכול להעזר בפלאגין של לייב שנקרא "spectrum" אחד הפריסטים שמגיעים עם לייב נקרא " notes " והוא נועד בדיוק לדבר הזה – תוכל לראות על הספקטרום היכן מהדהד הגונג במקרה שלך הכי חזק – ולראות מה היצוג שלו מבחינת תוים מוסיקליים על הסקאלה..השיטה הזאת לא תעבוד על שיר שלם מכיוון שהוא מכיל יותר אלמנטים ובלאגן בתדרים לאומת צליל עקבי ובודד. אני מקווה שזה עונה על השאלה ועוזר. אם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי.

  5. מאת עלמה‏:

    היי תודה רבה על הסירטון המועיל! מה עושים עם קיצורים שלא מופיעים במקלדת של לאפטופ? כמו הדלתא שדיברת עליה. יש לי מאקבוק פרו. תודה!

    • מאת AmitSegall‏:

      היי עלמה,
      הלחצן קיים גם במקבוק פרו – כמו שאר הקיצורים – הסימן הבלתי מזוהה הוא זה שנמצא משמאל למס' אחד למעלה במקלדת. קיים גם במק וגם בפיסי בדוק 🙂
      אם יש לך שאלות נוספות תרגישי חופשי לשאול.
      בהצלחה !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.