סרטונים לפי רמות / Movies
- Movies In English (5)
- Movies with Subtitles (8)
- כללי (3)
- מורכב (17)
- מסובך (14)
- פשוט (28)
תגיות

Posts by AmitSegall:
- סקירה זריזה של לייב לשיפור ההבנה וההתמצאות
- הגדרות ראשוניות א
- הגדרות ראשוניות ב
- הגדרות ראשוניות ג
- יצירת מוסיקה ללא זמן התחלה או סוף לאומת הדרך המקובלת
- הכרת הכלים של לייב בחלון העבודה
- הדפדפן של לייב
- הכלים של לייב- סינטיסייזרים, סאמפלרים ומה שביניהם
- קליפ וסצנה
- מרכז השיגור
- legato / follow action
- כלי נגינה וירטואלים
- הקלטת קליפים של מידי
- עבודה עם מקלדת המחשב
- עריכת מידי בסיסית
- עריכת מידי מתקדמת
- חלון הסאמפל
- כל מה שרצינו לדעת על עיוות אודיו
- התאמת שיר לקצב
- הקלטת אודיו
- הפיכת אודיו למידי בצורות שונות
- חתיכת אודיו למידי בעזרת כונן התופים
- הבנת חלון האררנג'מנט
- מעבר מחלון הסשן לחלון האררנג'מנט
- הקלטה בחלון האררנג'מנט
- עבודה עם סמנים לאורך הקטע
- עריכה בחלון האררנג'מנט
- קבצי ALS
- כדי לסדר את הספריה שיהיה לנו נוח
- איך שומרים אפקטים וכלי נגינה
- איך שומרים פרויקט כמו שצריך
- איך מסדרים פרויקט מבולגן
- איך מייצאים קבצים
- הקפאה, גזירה ועוד
- שימוש בשליחות ובחזרות בערוצים
- חיווט לאוזניות או יציאות נפרדות
- קבוצות ערוצים
- קבוצות האפקטים השונות
- מיפוי מקלדת המחשב ומידי
אבלטון לייב 11 הצצה ראשונית
מרץ 10th, 2021לייב 10 הצצה ראשונית
דצמבר 15th, 2019אבלטון לייב 9 – המדריך הגדול
מרץ 2nd, 2015שלום חברים יקרים – המדריך הבא נועד להיות מדריך שיהיה ניתן ללמוד דרכו את אבני הבסיס, סרטון אחרי סרטון – כדי ללמוד את התוכנה – עד היום האתר שלי מלא במדריכים שמסבירים פעולות שונות בתוכנה, או מראות טיפים וטריקים שונים – אך רובם ככולם מניחים שאתם פחות או יותר מכירים את אבלטון ויש לכם נסיון קודם. בנוסף רוב הסרטונים באתר שלי עד היום היו בגירסא 8 של התוכנה, ולכן יעברו ריענון לגירסא 9.
המדריך הבא בא לשמש את מי שעושה את צעדיו הראשונים בתוכנה, מי שמעולם לא עבד עם תוכנה ליצירת מוסיקה בעבר ואינו מכיר את המושגים השונים והיה רוצה להכיר אותם באמצעות אבלטון. לצערי זהו רק "מדריך גדול" ולא שלם – ולכן ישנם מס' נושאים שלא מכוסים בסרטונים – אך יש מספיק אבני בסיס כדי לאפשר לכם ליצור בקלות ובהבנה ולעבור את השלבים הראשונים בקלות.
משתמשים מנוסים וותיקים – אני יודע שגם אתם אוהבים לראות סרטונים מגניבים על טיפים וטריקים – ותמיד יש מה ללמוד – אבל בשלב זה אני מתרכז במי שעושה את צעדיו הראשונים. בעתיד אחזור לנושאים מורכבים ומסובכים.
מכיוון שמתחילים ממש מההתחלה, ממליץ לראות סרטון קצר שמסביר מה הרעיון שמאחורי התוכנה, שנוכל להבין אם זה בכלל בשבילנו ובמידה וכן פשוט להמשיך ולצפות ברשימת הצפיה. במידה ואתם רוצים לראות נושא ספציפי תמיד תוכלו לדלג בעזרת הרשימות למטה למה שמעניין אתכם .
רשימת השיעורים :
כיצד ללמוד Max4Live
אפריל 19th, 2013מאז לייב 9 מקס הפכה לחלק בלתי נפרד לכל משתמשי גירסאת הסוויט. הוידאו הבא הוא נסיון לעשות סדר מאיפה להתחיל :
כמו שציינתי בסרטון, חשוב להציב מטרות שכן הדרך הכי נוחה ללמוד היא על ידי עשיה אמיתית של דברים.
מי שמעולם לא ניסה לעבוד עם מקס אני ממליץ להתחיל בשיעורים המובנים של מקס דווקא ולא של לייב רק בשביל להבין את רוח השפה, והכלים המאד בסיסיים של מה מתחבר למה, וכיצד לקרוא את הממשק של מקס. אין צורך לעשות את כל השיעורים של מקס (שבשלב מסויים נהיים פחות רלוונטים או פרקטיים בעייני) ואח"כ אולי שווה לקפוץ ישר לשיעורים המדברים על מידי (גם שם השלושה הראשונים הם החשובים ביותר) – השיעורים של מקס הם בסיס טוב להנות בקלות מהשיעורים שזמינים בלייב עצמה.
מקס כמו אבלטון גם היא קהילה נהדרת של אנשים ששמחים לחלוק ובמידה ואתם לא מכירים את האתר maxforlive אני ממליץ בחום – יש בו המון כלים נהדרים והמון השראה לדברים שאפשר לעשות עם מקס.
בנוסף מאז שיצאה לייב 9 היוטיוב כרגיל מוצף דברים מעניינים, ובערוץ של cycling74 אפשר למצוא סידרה נהדרת על מקס4לייב, ממליץ בחום לראות אותה ולבנות תוך כדי אחד לאחד מה שעושה הבחור בוידאו, מלמד המון! :
אל תפחדו לנסות !
עמית-לייב: הגדרת תיקיית ריוורבים \ Amit-live: creating custom IR folders
מרץ 23rd, 2013בעברית :
In English :
Amit-live: Playing any song using Push
מרץ 13th, 2013Hey there friends,
I decided to make a video explaining how you can play any song using Push,
explaining how simple it is actually requires to understand some music theory and understand few simple concepts – check out the video and then read the rest to get an in depth explanations :
some explanations about music theory :
in a scale (minor or major for our matter) we have seven notes. thought the key of the notes may change the relations between the notes always stays the same.
let's take C major for instant:
the notes in the scale are : 1-C-2-D-3-E-4-F-5-G-6-A-7-B
the intervals between them are : Tone-Tone-Half-Tone-Tone-Tone-Half
that always stays the same no matter what key you are in – the intervals are fixed and they are what defines a scale.
using the push all you have to understad is that in a scale there are seven notes, and they go in a circule – if you'll know in what key you start you'll always know the rest for the scale according to the point you started. for that matter there are only seven combinations of keys to start from and remember.
using the major scale you'll have the following order of chords:
1Major-2Minor-3Minor-4Major-5Major-6Minor-7Diminished
it's very helpful to remember which of the numbers is what chord:
Playing any song using Push :
after getting the idea behind musical scales, just look on-line for songs you like and you'll easily be able to find chords to play with – as i said in the video most of the time the first chord of the song will be number 1 in the scale – but it might change – if the chord has a m after it like Cm or Dm you should try changing push to Minor scale, or refer to the chord either number 2\3\6 of the scale – so keep that in mind. besides that you should just open your ears – worst case you'll make your own cover in your style of chords for the song.
if you encounter chords with tensions like 7/9/maj7 etc – just drop them for now it makes things simple. if you want to sing along and play with the original song you'll have to chage the key to the right one – the right one is number 1.
if you haven't got the chance to see my "major scale" video – it's a good example of playingsongs in different key which are all in major scale :
Bach originaly F major while Beatles for example is C major.
Feel free to write and comment
Enjoy
sorry for the weird alignment – my website is mosty in Hebrew which goes right-to-left and it's all messed-up
אבלטון פוש – כלי נגינה מודרני
פברואר 21st, 2013אהלן !
הפוסט הבא הוא לא סקירה או טריק חדש, אלא שיתוף שלכם בחוויה האישית שלי.
זכיתי ל 48 שעות של פוש. מכיוון שידעתי שזמני קצוב החלטתי לקפוץ ישר למים העמוקים.
לאחר שחיברתי אותו למחשב והופיע החלון שאומר בגדול "חיברת את הפוש, מגניב! – מה בא לך לעשות ?" בחרתי שאני רוצה להתחיל לבד – כלומר פרויקט חדש וריק.
השלב הבא מבחינתי היה לכבות את מסך המחשב.
בשעה הראשונה אני חייב להודות שהיו דברי שהיו מאתגרים מן הצפוי – לקח לי זמן להבין כיצד "לקרוא" את המכשיר, שכן התאורה של הכפתורים משתנה, וכך גם האופציות של המסך בהתאם לערוץ עליו אתה נמצא ומה שאתה עושה. כמו רובכם אני מניח, ראיתי הרבה וידאואים של אנשים אחרים מתעסקים בפוש ולכן הפעלת ה step-sequencer של התופים הייתה קלה וידידותית מאד, וכך גם נגינה על סולמות (על אף שלקח לי זמן להבין איך אני מנגן בצורה כרומטית[ללא סולמות]).
הפאדים שלו מרגישים מעולה – אם סתם נוגעים בהם כשלייב סגורה הם מרגישים קצת קשים, אבל בעצם ברגע ששמים כלים עם דינמיקה כמו פסנתר או תופים אקוסטים מוצלחים מהר מאד מבינים שהם באמת פשוט מאד מאד רגישים. יש כפתור ידידותי שמאפשר לשמור על עוצמת מכה אחידה למי שדינמיקה מפריעה לו. חשבתי גם בהתחלה שהתיפוף כמכונת תופים פחות ידידותי כי הפאדים לאד גדולים מדי, אבל אם הזמן אחרי שניגנתי עליו הרבה בפסנתר – התרגלתי לגודל התופים וגם התיפוף היה לי מאד נוח .
בכל מה שקשור ליצירה אין ספק שהוא נותן מענה מצוין – במידה ואין לכם ידע מוסיקלי (סולמות, הרמוניה וכדומה) הוא כלי מאד פשוט וקל להבנת הדברים האלו, ודווקא כאחד שיודע אני חושב שלקח לי יותר זמן להיכנס לראש שלו מאשר בנאדם שיבוא עם ראש פתוח 🙂 .
בכל מה שקשור להופעה – שכן כמובן שהוא סוג של הלאנצ'פד הכי משוכלל שאפשר למצוא, הוא מעולה – הוא מעולה בתור התחלה כי הוא הקונטרולר היחיד שאני מכיר כרגע שיודע לקרוא את הצבעים של הקליפים ולהתאים אותם (כלומר ממש יש משמעות לצבעים ולא סתם יש קליפ או אין קליפ והאם הוא מנגן) מה שהופך את העניין למאד נוח – יש גם נובים ומסך דיגיטלי שבסוף היום מאפשר כמעט כל מה שאפשר לחלום עליו.
אני מודה שלא ירדתי לסף דעתו של הפוש, היה לי זמן מוגבל ובעיקר רציתי לנגן איתו – כלומר לראות האם הוא יכול להחליף לי את מקלדת השליטה לאורך זמן. אין לי מסקנות חד משמעיות, זה היה כיף מאד וכל שעה שהוספתי לנגן אין ספק שהשתפרתי והתחלתי להיכנס לעניינים – לחלוטין יש עניין של תבניות ואפשר לנגן הכל בכל סולם וזה נורא כיף וקל אבל אני עוד לא יודע איך הייתי מסתדר איתו לאורך זמן.
מניח שאכתוב עוד בהמשך כשהוא ממש יהיה פה בשביל כולנו.
בינתיים עשיתי וידאו קצר של סתם נגינה. מוזמנים להציץ 🙂
הפיכת אודיו למידי באבלטון לייב 9 : הרמוניה \ מלודיה \ תופים.
פברואר 1st, 2013שלום חברים,
הפעם אסביר מעט על אחת התוספות המגניבות ביותר שיש בלייב 9 והיא הפיכת אודיו למידי בצורות שונות:
בהפעלת כל אחת משלושת הפקודות החדשות בעזרת כפתור ימני על הקליפ יווצר ערוץ חדש בהתאם לפקודה שמכיל כלי נגינה שונה: הרמוניה – פסנתר, מלודיה – סינטי משולב פסנתר (בעזרת כפתורי המקרו ניתן לשנות בקלות את הסאונד כדי לבחון בקלות מלודיות בעלות טון שונה) , תופים – מערכת 606.
כל אחת מהאפשרויות האלו כמובן ניתנת לשינוי על ידי גרירת ערוץ מידי עם הכלי הרצוי
לתיקיית ה Defaults\audio to MIDI שנמצאת בספריית המשתמש. בנוסף כמובן ניתן לגרור קליפים של אודיו לערוצי מידי עם כלים קיימים ובמידה ומדובר בתופים אוטומטית לייב תמיר לתופים, במידה ומדובר בכלי נגינה מלודי או הרמוני יפתח התפריט החביב שיציע את כל שלושת האפשרויות.
הפקודות החדשות של הפיכת אודיו למידי נוספו לפקודה הישנה "slice to New MIDI track",שחותכת את האודיו לפי ערכים מוגדרים או סימני וורפ והן שונות מאד במה שהן עושות. השילוב של השתיים יכול להניב תוצאות שימושיות מאד – לופ תופים עם הסאונד המקורי שלו ובתצורה של מידי לדוגמא ואני בטוח שתוכלו לחשוב על עוד רעיונות יצירתיים.
אופטימיזציה להמרה באיכות טובה יותר :
המרת קבצי אודיו עשויה לתת תוצאות שונות ומשונות כאשר מדובר בקטעים מאוסף המוסיקה או הדגימות שלכם. נסו להמיר את עצמכם שרים \ מנגנים גיטרה ו\או עושים ביטבוקסינג ונסו להתחיל את הליך היצירה שלכם משם.
* השתמשו במוסיקה נקייה, שיש בה התקפים ברורים של הצלילים – מוסיקה "נמרחת" מדי עשויה להתפספס.
* השתמשו בהקלטות נקיות של כלי נגינה: אם תקחו לופ תופים שמלווה בכלים אחרים לייב תעשה בלאגן גדול כי היא תתייחס לכל הצלילים. לופ תופים נקי לייב תזהה בקלות ובהצלחה.
*אל תשתמשו בקבצים באיכות נמוכה – יוטיוב וחבריו לא מומלצים, ואפילו MP3 מומלץ שיהיה באיכות גבוהה מאד – ככל שעומק הדגימה והקצב הדגימה גבוהים יותר כך לייב מדויקת יותר, בקבצים באיכות נמוכה יש ליכלוך שהמחשב מפצה בצורה אוטומטית.
* לייב מתייחסת לסימני וורפ ברצינות רבה. אם תסדרו בעיות קצב עוד בשלב האודיו ככה המידי יהיה מדויק עוד יותר או לחילופין אם תעשו משהו מגניב בעזרת הוורפ גם המידי יהיה מגניב.
* השתמשו בקוונטייז ולגטו – במידה ואתם מחפשים הרמוניה זה מנקה מהר מאד את הבלאגן ומשאיר את העיקר בפעמות המשמעותיות במוסיקה.
צאו מהקופסא : נכון שכל פקודה כאילו נועדה למשהו מסוים, אבל ההפך הוא הנכון והכלי הזה כמו שכתבתי קודם נועד לזרוק אותכם למקומות יצירתיים, תתנסו ותנסו כל הזמן – זה הדבר הכי מרענן שקרה ליצירתיות שלכם.
החלפת תופים בעזרת Max4live
ינואר 25th, 2013שלום חברים,
בפוסט הפעם אדבר על החלפת תופים: הייתם באולפן או הקלטתם את ההופעה וההקלטה פשוט לא מה שחלמתם שהיא תהיה ? יש לכם דגימות מעולות ומלא פלאגינים של תופים שפשוט נשמעים טוב יותר ? מעולה אז הפוסט הזה הוא בשבילכם
חשוב לציין מס' דברים מאד חשובים :
יש בשוק המון כלים חיצוניים שיודעים להחליף תופים, וגם יש היום המון תוכנות עריכה כמו קיובייס או לוג'יק שממש מכילות כלי עבור הדברים האלו בדיוק. בלייב אין כזה דבר – אבל אפשר ליצור כזה מאד בקלות. מה שאני בניתי הוא כלי מאד מוגבל – הוא לא יודע מה עוצמת המכה ואין שליטה על כמות המידע המגיעה אליו – דבר שבמעט יותר סבלנות ורצון אפשר לעשות בקלות כי ה Envelope follower יודע להגיד לנו הכל 🙂
הרעיון בפוסט היה לחשוף אתכם קצת לגישה של מקס, ולפשטות הדברים – אני לומד מקס בכל יום שאני מתעסק איתה, אני לא מומחה אבל אני כבר לא מפחד לנסות. אם תחשבו לרגע על אותו הרעיון במסגרת כלים פשוטים שיודעים לשלוח מידי לאן שנרצה אפשר ליצר דברים מגניבים מאד לדוגמא מה שעשה יחזקאל רז באתר שלו.
ה Envelope follower היה קיים גם בלייב 8 / מקס 5 , אבל היה הרבה פחות מוצלח ולא היה מגיע לאותה תוצאה מדויקת כמו החדש שמגיע בלייב 9 / מקס 6 – אבל לשם הניסוי, במידה ואתם עדיין עובדים בלייב 8 נסו לשחק עם הדברים ותראו מה אתם יכולים לעשות עם זה !
9 דקות על לייב 9
ינואר 17th, 2013שלום חברים,
אחרי הרבה זמן של המתנה אני שמח סוף סוף לפתוח את סידרת המדריכים החדשה שלי על אבלטון לייב 9 !
כבר במשך שלושה חודשים אני עובד על לייב 9 בגירסאת הבטא שלה ויש הרבה שינויים ושיפורים. מכיוון שמדובר בבטא השינויים האלו קורים כל הזמן (למען האמת בממוצע פעם בשלושה ימים התוכנה מתעדכנת אוטומטית לגירסא האחרונה וכמעט כל פעם עדיין יש שינוי משמעותי) אבל מאבלטון עידכנו סוף סוף שכבר מדובר בצעדים אחרונים ועל כן מותר לפרסם מדריכים חדשים :
אזכיר פעם נוספת כי מדובר בגירסאת בטא ובאמת דברים משתנים בתדירות גבוהה (ככה זה מרגיש לי לפחות) אז יכול להיות שדברים עוד ישתנו.
בנוסף יש המון נושאים שלא הזכרתי שאציג בשבועות הקרובים :
– הפיכת אודיו למידי בצורה מלודית\הרמונית\ריתמית
– מעבדים דינאמיים חדשים (קומפרסור חדש וחידוש של איקיו8, הקומפרסור הישן, הגייט והמולטיבנד)
– מקס 4 לייב כחלק מאבלטון 9 סוויט שמכילה 24 כלים חדשים ומגניבים ביותר
– איך לומדים מקס 4 לייב
– עריכת מידי מתקדמת בכלים החדשים
– סקירת ההגדרות החדשות בלייב 9 וקיצורי הדרך החדשים
בנוסף אמשיך לסקור קונטרולרים, ואני מקווה מאד להוסיף בקרוב סקירת לאפליקציות לאבלטון (שיש המון!) ועוד דברים מגניבים אחרים ! במידה ויש נושא שמעניין אותכם ואין עליו וידאו אשמח לשמוע מכם, אם יש לכם שאלה שיכולה לעזור לכולם – כתבו לי ואשמח לענות בוידאו כדי לעזור לכולם.
אציין גם כי בתחילת פברואר (עוד כחודש) אני שמח לפתוח קורס גדול מרתק ומקיף על לייב וכל מה שצריך לדעת מרעיון ועד הבמה בסלע סקול – בית ספר מגניב עם גישה אחרת ללימודים, שגם לייב תלומד שם בצורה שונה וכיפית יותר! כמובן שהקורס יועבר על הגירסא האחרונה של לייב.
כל מי שמעוניין בפרטים מוזמן ליצור איתי קשר או לפנות ישירות לאתר בית הספר
תהנו ותעשו מוסיקה טובה!